Bel op 06 27 48 42 87 of stuur een e-mail

Met een transparante schouwing bereik je meer!

Met een transparante schouwing bereik je meer!
15 oktober 2020 Ilona

Schouwing voor glasvezelaansluiting

De schouwing is een onmisbaar onderdeel bij de glasvezelaansluiting vanaf de openbare grond naar een woning. Als aannemer is het belangrijk om te weten waar de aansluiting moet komen en probleemloos de bekabeling te realiseren. In het buitengebied en (kleine) kernen heeft dit nog wel eens wat extra aandacht nodig. U kunt mij inhuren als schouwer. Vanuit mijn werkzaamheden voor Delta Fiber Netwerk ben ik bekend met alle ins en outs rondom de aanleg van glasvezel in deze kleine kernen en de buitengebieden. Ik begeleid en denk mee.

Ik breng de aansluiting in kaart
De daadwerkelijke realisatie van de aansluiting op de woning is het puntje op de i als het gaat om de glasvezelaanleg. Bewoners van het buitengebied en de kleine kernen zijn vaak erg blij dat ook zij eindelijk beschikking hebben over een glasvezelaansluiting. Te meer als zij een agrarisch bedrijf runnen en veel data versturen en ontvangen. Toch kan de aansluiting ook vragen oproepen. In mijn rol als schouwer breng ik niet alleen de aansluiting in kaart, maar besteed ook aandacht aan eventuele vragen vanuit bewoners. Ik luister en denk mee. Met zowel u als aannemer als met bewoners. Het einddoel is altijd een probleemloze aanleg van de aansluiting.

1. Plek van aansluiting
Wanneer ik op afspraak bij de bewoner(s) ben is één van de eerste vragen natuurlijk waar de aansluiting moet komen. In nieuwbouwhuizen is dit vaak in de meterkast. In oudere woningen en boerderijen is dit echter niet altijd het geval. Daar zit de huidige internetaansluiting nog wel eens in de keuken of woonkamer.

2. Aanleg aansluiting vanaf de openbare weg
Vanaf de openbare weg worden de kabels ondergronds naar de woning gelegd. In buitengebieden gaat dat nog wel eens over een flink aantal meters. Ik vraag bewoners waar bestaande leidingen en kabels liggen, om schade te voorkomen. Anderzijds is het praktisch om zoveel mogelijk gebruik te maken van bestaande ingangen en gaten. Ik leg uit welke mogelijkheden er zijn met betrekking tot de aanleg. Bewoners geven soms aan dat het niet wenselijk is om te graven, maar dat het geen probleem is om de kabels onder de grond door te schieten.

Ervaren schouwer met kennis van zaken
Mijn ervaring als schouwer is, keer op keer, dat als je goed luistert naar bewoners én je open bent over de mogelijkheden de aanleg zonder problemen verloopt. De afgelopen jaren ben ik nauw betrokken geweest bij diverse glasvezelprojecten in buitengebieden en de kleine kernen. Van het begin tot het eind. Ik weet met welke uitdagingen aannemers te maken hebben, maar ook waar bewoners tegenaan lopen. Met mijn kennis verzorg ik graag het laatste stukje van de tekening.

Mij inhuren als schouwer?
Ik zet mijn expertise graag in om te zorgen dat het traject zo soepel mogelijk verloopt. Professioneel en met oog voor alle belangen. Meer weten? Neem gerust contact met mij op.

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons cookiebeleid.

Cookie-instellingen

Op deze website worden verschillende cookies gebruikt. We maken onderscheid tussen functionele, analytische en marketing-cookies. Je kunt zelf kiezen welke cookies wel en niet geplaatst mogen worden.

Liever niet
Accepteren